Ronde van Vlaanderen: verslag Ruud Strik

Hallo Wtc-ers

Ik kan net als Jos beamen dat het een fietsbelevenis is met hoofdletters geschreven.

Wat voor ons de elfstedentocht is , is voor de Belgen de Ronde.
Een deelnemersveld uit diverse landen , 16.000 in totaal!
Ik had al vaker hier gefietst, maar nog nooit de officiele toertocht , jammer had ik veel eerder moeten doen bedenk je dan achteraf. Het weer was die dag gelukkig droog , met regen wordt het een heel ander verhaal!

Voor Jos was het de eerste kennismakking met het rijden op de stenen. Klein smetje is dat we elkaar kwijt raakten na de Molenberg. Na telefonisch overleg en vergelijk van onze fietscomputers, dachten we dat Jos enkele km voor mij reed, bleek achteraf niet te zijn.

Het parcours in de vlaamse Ardennen is zo divers, glooiend landschap, macadanwegen, kasseistroken en natuurlijk de bergjes met kasseien. Het viel mij overigens op dat er zeer gediciplineerd werd gefietst, goede wegafzetting en slechts 1 opstopping op de Koppenberg. Op de meeste bekende hellingen stonden veel toeschouwers, vooral op de oude kwaremont , uniek.

Voor de laatste berg, de paterberg had ik wel wat schrik om fietsend boven te komen. Ondanks een mtb’er die besloot om maar te gaan lopen op het steilste gedeelte en het bijna verpeste voor iedereen, vloeken schelden schreeuwen in meerdere talen, ik kon er langs gelukkig.

Na de Paterberg met tegenwind naar de finish in Oudenaaerde, op Jos gewacht en gezamelijk ons diploma/medaille opgehaald.

Mooie toer !

Ruud Strik

  • Facebook
  • Twitter

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*