Mallorca report

Mannen van de club,

De trainingstage van de WTC op Mallorca is voorbei. Done. Over. Schluss. Fin. Alweer een activitat van de WTC zu vorbereitung op de Marmotte zit erop. Achteromkijkend heb ik 5 dagen gefietst (montag was een rustdag vanwege einige regen), totaal 650 km en 8000 hoogtemeters. Mitwoch heb ik in m´n uppie een tocht langs de kust gedaan (de Kustenklassiker), de rest van de dagen heb ik met eine gruppe gereden. Die ingelaste tocht op weonsdag maakte het wel zwaar; donnerstag war auch ein zwaar bergachtig parcours, zodat ik op die letzte tag— vrijdag — de benen behoorlijk voelde und selbst tijdens de laatste Anstieg kramp kreeg in de hamstring.

Al met al ‘mixed feelings’, zoals de Englander sagen:

 • enerzijds leuke en lekkere fietsweek gehad, mit viel fun in de gruppe (donderdagavond ook met ze uit geweest),
 • anderzijds het gevoel dat ik die Marmotte met 5000 hoogtemeters in eine tag (vergelijk met de 8000 in 5 dagen hier) eigenlijk nog niet aankan.

Versta me goed: ik ben best stark geworden, het afgelopen jaar en die letste Woche, maar niet stark genug om die Croix de Fer, Galibier en Alp d´Huez in eine Tag zu fietsen. Ja, schrik maar, liebe thausblijvers. Natuurlijk, es kann sein dat ik zwakke benen heb omdat ik nog maar twee en een half jaar geleden weer begonnen ben met fietsen, en menschen als Ruud en KJ al jaren op zo´n verdammte fiets zitten en dus jahr in jahr aus hun ooit tere beentjes hebben zien aansterken. In dat geval zal de natuurlijke selectie ervoor zorgen dat ik mij vlak voor de Marmotte terugtrek of op de tweede berg aufgeben muss. Kann sein. Ik twijfel echter nog altijd aan het realisme van sommige WTCers. Jaaaaaa, dat gaone we doen. Moet kunnen. Abvinken die hap. Maar de Marmotte is wel iets anders dan een uurtje trainen met die schreiende RPM idiot van Body Business in Houten.

Allein das afdalen al. Vandaag auch wieder gemerkt hoe hard dat gaat en hoe goed je dat moet doen: bremsen voor de bochten, bochten gut einstecken (van buiten naar binnen, blik naar het punt waar je naartoe gaat), allang weten of er tegenliggers zijn anders moet je nog veel langzamer, je niets aantrekken van anderen die schneller fahren want je fliegt echt so ein bocht uit (en die anderen zijn ervaren bergrijders heb ik die Woche gemerkt—wij Hollander wissen echt nicht hoe we schnell en vooral ook veilig naar beneden rijden), und so wieter. Heb ook gemerkt hoe weinig controle je over zo´n lichte fiets hebt op volle snelheid; een beetje windvlaag bij 60 km/uur zorgt al voor heel wat problemen.

Het bovenstaande overziend kom ik tot de conclusie dat het eigentlich heel jammer is das niemand van de WTC, selbste kein Marmotteganger, is meegegaan naar Mallorca. Echt, het kost niet zoveel geld (250 tot 300 euro voor een vlucht, 330 voor een hotelkamer inclusief ontbijt en avondeten—een bedrag dat lager wordt naarmate meer mensen meegaan, verder 50 euro voor 5 dagtochten—die kunnen we besparen omdat ik de routes op de Garmin heb staan, nog wat kosten voor vervoer van en naar vliegvelden en de dagelijkse shit—lunch, biertje: ik kom op totaal 600 euro p.p in een goedkope variant voor een week fietsen in de bergen). Het is leuk en noodzakelijk om je vermogen te vergroten en te leren rijden in de bergen.

In mijn groep zat een jonge Duitser, die helemaal gek werd van dat eindeloze langzame stijgen in de warmte, met die constante druk op je poten. Ik heb naast hem gereden en twee dingen gezegd:

 • op 7 km onder de top: Geduld, Geduld
 • en op 2 km onder de top: Geduld, jungen, Geduld

Dat is namelijk het enige dat telt.

Tot dinsdag, donderdag of volgende week zondag.

Evert

 • Facebook
 • Twitter

One Comment

 1. Evert-Jan schreef:

  Vandaag de eerste fietsdag van de WTC trainingsweek in Mallorca. Aanwezig: 1 WTCer. 3apport voor thuisblijvers:

  • lekker weertje
  • 100 km, 800 hoogtemeter, gemiddeld 30 km/h
  • eerste 50 km verliepen rustig, daarna gezeurd om bergen en wind, en kreeg beide voor mijn gevulde en onlangs gerenoveerde kiezen. Lekker veel kopwerk gedaan op de terugweg.
  • smaakt naar meer: morgen 125 km en 1000 hoogtemeters. Dinsdag wijk ik af van de groep en ga de Kusten Klassieker rijden: 135 km/2400 hm. Woensdag rust. Donderdag en vrijdag weer met groep de bergen in en richting 150 km per dag.
  • de week is nog niet voorbij, maar vandaag voelde beter als vorig jaar. Ik lijk sterker te zijn geworden. Door onze WTC. Tijd dat ik wat terug ga doen!

  Nou, dat was het WTC journaal uit Platja de Muro. Gruss Gott,

  Evert

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*